![](/recepten/sezamzalm-met-paksoi/header.jpg)
Sesamzalm met paksoi
Ingredienten
Voor de zalm
- Verse gember, 2,5 cm
- 1 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 4 zalmfilets, ontveld
- 2 el sesamzaad
- 1 limoen, In partjes
Voor de gewokte groenten
- 2 paksoi, kleine struikjes
- 1 bosje bosuitjes
- 1 el zonnebloemolie
- 1 tl sesamolie
- Zout
- Peper
Bereiding
De ingrediƫnten
Schil en rasp de gemberwortel boven een ondiepe schaal en meng hem met de soyasaus en sesamolie.
Wentel de stukken zalm door dit mengsel
Bestrooi de stukken zalm aan een kant met de helft van het sesamzaad. Keer ze om en strooi de rest van het sesamzaad er over.
Snijd de struikjes paksoi in de lengte in kwarten
Snijd de bosuitjes in schuine stukjes
Verhit een koekenpan met zware bodem voor, leg de stukken zalm in de pan en bak ze 3-4 minuten. Keer ze en bak ze nog 3-4 minuten.
Verhit intussen de zonnebloem- en sesamolie in een wok. Roerbak de stukjes paksoi en de bosuitjes 2-3 minuten. Bestrooi naar smaak met peper en zout.
Verdeel de groenten over voorverwarmde borden en leg de stukken zalm er op
Serveer direct en geef er partjes limoen bij.