Stijns recepten

Sesamzalm met paksoi

Ingredienten

Voor de zalm

  • Verse gember, 2,5 cm
  • 1 el sojasaus
  • 1 tl sesamolie
  • 4 zalmfilets, ontveld
  • 2 el sesamzaad
  • 1 limoen, In partjes

Voor de gewokte groenten

  • 2 paksoi, kleine struikjes
  • 1 bosje bosuitjes
  • 1 el zonnebloemolie
  • 1 tl sesamolie
  • Zout
  • Peper

Bereiding

  1. De ingrediƫnten
  2. Schil en rasp de gemberwortel boven een ondiepe schaal en meng hem met de soyasaus en sesamolie.
  3. Wentel de stukken zalm door dit mengsel
  4. Bestrooi de stukken zalm aan een kant met de helft van het sesamzaad. Keer ze om en strooi de rest van het sesamzaad er over.
  5. Snijd de struikjes paksoi in de lengte in kwarten
  6. Snijd de bosuitjes in schuine stukjes
  7. Verhit een koekenpan met zware bodem voor, leg de stukken zalm in de pan en bak ze 3-4 minuten. Keer ze en bak ze nog 3-4 minuten.
  8. Verhit intussen de zonnebloem- en sesamolie in een wok. Roerbak de stukjes paksoi en de bosuitjes 2-3 minuten. Bestrooi naar smaak met peper en zout.
  9. Verdeel de groenten over voorverwarmde borden en leg de stukken zalm er op
  10. Serveer direct en geef er partjes limoen bij.