Sesamzalm met paksoi
Ingredienten
Voor de zalm
- Verse gember, 2,5 cm
- 1 el sojasaus
- 1 tl sesamolie
- 4 zalmfilets, ontveld
- 2 el sesamzaad
- 1 limoen, In partjes
Voor de gewokte groenten
- 2 paksoi, kleine struikjes
- 1 bosje bosuitjes
- 1 el zonnebloemolie
- 1 tl sesamolie
- Zout
- Peper
Bereiding
- De ingrediƫnten
- Schil en rasp de gemberwortel boven een ondiepe schaal en meng hem met de soyasaus en sesamolie.
- Wentel de stukken zalm door dit mengsel
- Bestrooi de stukken zalm aan een kant met de helft van het sesamzaad. Keer ze om en strooi de rest van het sesamzaad er over.
- Snijd de struikjes paksoi in de lengte in kwarten
- Snijd de bosuitjes in schuine stukjes
- Verhit een koekenpan met zware bodem voor, leg de stukken zalm in de pan en bak ze 3-4 minuten. Keer ze en bak ze nog 3-4 minuten.
- Verhit intussen de zonnebloem- en sesamolie in een wok. Roerbak de stukjes paksoi en de bosuitjes 2-3 minuten. Bestrooi naar smaak met peper en zout.
- Verdeel de groenten over voorverwarmde borden en leg de stukken zalm er op
- Serveer direct en geef er partjes limoen bij.