Stijns recepten

Rucolastamppot met chorizo, mango en koriander

Ik probeer eigenlijk zo min mogelijk vlees te eten, en zeker thuis maak ik weinig dingen met vlees meer. maar dit recept doet me toch altijd een twijfelen of ik dat wel volhoudt, want ik vind gebakken chorizo zo ontzettend lekker bij een stamppot!

4 porties | 30 minten

Benodigdheden

  • 1 kilogram zoete aardappels
  • 225 gram rucola, grof gesneden
  • blaadjes van 3 takjes verse koriander
  • 150 gram chorizoworst, gehalveerd & in plakjes
  • ½ mango, in stukjes
  • ½ rode peper, fijngehakt
  • sap van 1 limoen
  • 1 ei
  • 50 milliliters melk
  • zout
  • 1 el olijfolie

Bereiding

  1. schil de zoete aardappels, was ze en snijd ze in stukken van gelijke grootte.
  2. 15 mins kook ze in ca 15 minuten gaar (in een ruime pan met een flinke laag koud water en wat zout, afgedekt)
  3. bak de chorizo zachtjes gedurende 4-5 minuten op zacht vuur in olijfolie in een koekenpan.
  4. giet de aardappels af en stoom de aardappels in c.a. 30 sec droog op laag vuur.
  5. voeg het ei en melk toe, stamp tot een grove puree.
  6. schep de rode peper, het limoensap, de chorizo, de mango en de rucola er doorheen nog eventjes op laag vuur door verwarmen,
  7. daarna: serveren maar!

Notities

Bron: ooit in een blaadje van de lidl gezien, wie had dat verwacht!