Romige wortelsoep met kokos
Deze wortelsoep is heerlijk zoet en lekker te combineren met brood en dips!
4 porties | 20 minuten
Benodigdheden
- 1 sinaasappel
- 200 milliliters kokosmelk
- 50 gram geraspte kokos
- 1 ui
- verse gember, ong 2,5cm
- 1 theelepel gemalen koriander
- 2 teentjes knoflook
- 7 deciliters groentebouillon
- zonnebloemolie
- 1 kilogram winterpenen
Bereiding
- Snijd de ui en knoflook fijn, rasp de gemberwortel, schil de winterpeen en snijd deze dan in gelijke plakjes.
- Verhit de olie in een grote soeppan. Fruit hierin de gember met de ui en knoflook 5 minuten, maar laat het niet bruin worden.
- Voeg de winterpeen en toe en bak deze kort mee.
- Schenk de bouillon en de kokosmelk in de pan. Breng de soep aan de kook en laat deze 15 minuten zachtjes doorkoken tot de winterpeen gaar is.
- Pureer de soep in een keukenmachine of met een staafmixer.
- Rasp de schil van de sinaasappel en pers deze dan uit. Roer het sinaasappelsap door de soep, roer de rasp door de geraspte kokos.
- Breng de wortelsoep verder op smaak met versgemalen peper en zout.
- Serveer de soep in voorverwarmde kommen/borden en schep er tenslotte wat van de sinas/kokos in.
- Het is ook lekker om verse koriander toe te voegen.
Notities
bron: https://www.verseoogst.nl/recepten/romige-wortelsoep-met-kokos