Romige pasta met spinazie
Deze romige pasta met spinazie en courgette is ontzettend lekker en in zo’n 25 minuten klaar.
2 porties | 20 minuten
Benodigdheden
- 300 gram pasta, bijv Penne
- 400 gram diepvriesspinazie, of 600 gr verse spinazie
- 2 rode ui
- 2 bakjes cherrytomaatjes, (of 4 tomaten)
- 1 courgette
- 200 milliliters kookroom
- roomkaas met kruiden, hoeveelheid naar eigen inschatting ;)
- snufje zout en peper
- 3 plakken ontbijtspek of zalm!
Bereiding
- Zet een pan water op en kook de pasta volgens de bereidingswijze op het pak.
- Snijd de ui, courgette en de cherrytomaatjes (plus eventueel ontbijtspek/zalm) in stukjes.
- Giet een klein scheutje olie in een pan en bak alles aan.
- Voeg na circa 5 minuten de spinazie toe en bak dit een paar minuten mee. Als je verse spinazie gebruikt, dan moet de spinazie eerst slinken voordat je de roomkaas erbij doet. Als je diepvriesspinazie gebruikt, dan verwarm je die 2-3 minuten mee.
- Voeg vervolgens de roomkaas, cherrytomaatjes en kookroom toe en laat de roomkaas smelten. Breng het geheel op smaak met zout en peper.
- Meng de pasta door de saus en smullen maar.
Notities
bron: https://www.lekkerensimpel.com/romige-pasta-met-spinazie/