Rijst met linzen
Een simpel gerecht om te maken, maar erg smakelijk en voedzaam bovendien!
4 porties | 30 minuten
Benodigdheden
- 2 uien
- 4 tenen knoflook
- 2 (roma)tomaten, goed rijp
- 30 gram platte peterselie
- 2 blik linzen, a 400gr (uitlekgewicht 265gr)
- 240 gram zilvervliesrijst
- 1 liter groentebouillon
Bereiding
- Snipper de ui en hak de knoflook fijn. Snijd de tomaat in kleine stukjes en hak de peterselie grof.
- Verhit in een kookpan, wok of hapjespan een scheut olijfolie. Fruit daarin de ui zachtjes tot hij glazig ziet. Voeg de knoflook en de peterselie toe en fruit even mee tot het begint te geuren. Doe dan de tomaatstukjes in de pan en bak tot de velletjes van de tomaat beginnen los te laten.
- Voeg dan de rijst toe en roer goed om. Doe ten slotte de linzen en de bouillon erbij. Laat 20 minuten pruttelen, tot de linzen boterzacht zijn, de rijst op je tong smelt en het gerecht bijna niet meer soepig is.
- Serveer in bakjes, met flink veel versgemalen zwarte peper en een scheutje goede extra vierge olijfolie. Een klont roomboter mag ook!
Notities
Als je overhoudt, geen punt, vul dan met de leftovers eens tomaten of paprika’s!
Nog sneller aan tafel? Dat kan, gebruik voorgekookte rijst, 150 ml bouillon en kook 5-7 minuten!