Pittige Tonijnkoekjes
Benodigdheden
- 4 el bloem
- 200 gram tonijn in olie uit blik, uitgelekt
- 2½ el curry pasta
- 1 bosuitje, fijngesneden
- 1 ei, losgeklopt
- Zonnebloemolie, om in te bakken
- Blaadjes rucola, voor erbij
- Zout
- Peper
Bereiding
- Meng de bloem met ruim zout en peper op een groot bord. Prak de tonijn met de currypasta, bosuitjes en het losgeklopte ei in een grote kom.
- Verdeel het mengsel in vier porties en vorm er koekjes van. Bestuif ze met het bloemmengsel
- Verhit de olie in een braadpan. Voeg de koekjes toe en bak ze 3-4 minuten aan elke kant, tot ze knapperig en goudbruin zijn.
- Serveer op een bedje van rucola.
Notities
Bron: boek “fastfood snel op tafel” (ISBN 978-1-4075-6996-3)