Orzo in romige paprikasaus
Orzo, of zoals het hier genoemd wordt: “Pasta die denkt dat ‘ie rijst is”.
4 porties | 35 minuten
Benodigdheden
- 400 gram orzo
- 1 paprika, Rood
- 400 gram spinazie
- 1 pot geroosterde-paprikareepjes
- 200 gram crème fraîche
- 40 gram geraspte Italiaanse kaas
- 2 eetlepels tomatenpuree
- 2 eetlepels olijfolie
- 2 Teentjes knoflook
- zwarte peper en zout
Bereiding
- Hak de knoflook fijn. Snij de rode paprika in reepjes.Verhit ondertussen 2 eetlepels olijfolie in een ruime hapjespan.
- Bak de knoflook gedurende 2 minuten. Voeg vervolgens de paprika toe en bak al roerend zacht in 6 minuten.
- Voeg nu ook de tomatenpuree en de reepjes geroosterde paprika zonder olie uit de pot toe. Bak 2 minuten. Voeg de crème fraîche toe, en roer goed door. Laat het geheel nog 4 minuutjes zachtjes sudderen.
- Pureer de saus glad met een staafmixer.
- Roer de orzo, een snuf zout en 150 ml water door de saus en laat deze, onder af en toe doorroeren, 8 minuten zachtjes doorkoken.
- Voeg dan eventueel nog een scheutje water toe en roer de spinazie, per handvol, door de saus. Verwarm het geheel op lage temperatuur nog 4 minuten door tot alle spinazie is geslonken. Breng op smaak met peper en zout.
- Serveer de romige orzo met de geraspte Italiaanse kaas.
Notities
Tip: Ook lekker met uitgebakken blokjes chorizo en/of gepofte cherrytomaatjes. Pof de tomaatjes met een beetje olijfolie en zout aan de tros gedurende 10 minuten in de oven op 190°C. Serveer de chorizo door de orzo en de tomaatjes er bovenop.