
Noedelsoep
Maak je eigen noedelsoep, snel en makkelijk, leuk om met kinderen te maken! Recept is onderdeel van het kinderboek “waar is mijn noedelsoep”..
2 porties | 25 min.
Ingrediënten
- 30 g mix voor heldere kippensoep
- 1 liter water
- 2 porties noedels naar keuze (bijv. eiernoedels of volkorennoedels)
- 1 bosui, in ringetjes
- 3 paksoistelen met blad
- 6 (bevroren) sui kau dumplings (Aziatische toko)
- 6 (bevroren) visballetjes (Aziatische toko)
- Gebakken uitjes
- Sojasaus
Bereiding
- Bereid de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking. Spoel af met koud water en verdeel over 2 diepe soepkommen.
- Was de paksoi en snijd de stelen met blad in stukken van ca. 4 cm.
- Breng het water met de kippensoepmix aan de kook in een grote pan.
- Voeg de bevroren sui kau dumplings toe en kook 8 minuten op middelhoog vuur.
- Voeg de bevroren visballetjes toe en kook nog 4 minuten mee.
- Voeg de paksoi toe en kook nog 2 minuten, tot de stelen doorzichtig wit zijn. Zet het vuur uit.
- Gebruik je verse visballetjes die al gaar zijn? Voeg deze dan pas tegelijk met de paksoi toe.
- Strooi wat bosui-ringetjes in de soepkommen bij de noedels. Schep er 3 dumplings, 3 visballetjes en paksoi bij. Giet er soep overheen zodat de noedels weer warm worden.
- Serveer met een scheutje sojasaus en gebakken uitjes.
Notities
Tip: Voor een vegetarische versie gebruik je groentebouillon en vervang je de dumplings en visballetjes door tofu en groenteballetjes (Aziatische toko).
Bron: kinderboek Waar is mijn noedelsoep?