Stijns recepten

Nasi Goreng

Een pakje gebruiken kan natuurlijk, maar het kan ook vrij simpel met losse kruiden! Hieronder een recept ter inspiratie.

Benodigdheden

  • 400 gram nasi of wokgroenten
  • 150 gram rijst
  • 2 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • 1 ui
  • 1 rode peper
  • 3 eetlepels ketjap manis
  • 1 eetlepel sojasaus
  • ½ eetlepel trassi
  • 2 theelepels komijn
  • 2 theelepels ketoembar, gemalen koriander
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1 theelepel gember, geraspt

Bereiding

  1. Kook de rijst zoals aangegeven is op de verpakking.
  2. Snipper het uitje, snij de knoflook fijn en snij de rode peper in dunne ringetjes.Verwijder eventueel de zaadlijsten van de rode peper zodat het iets minder pittig wordt.
  3. Doe een beetje olie in een wok en fruit de ui, knoflook en peper even aan.
  4. Voeg dan de geraspte gember en de trassi toe. Bak dit even kort mee.
  5. Doe het groentenpakket erbij en wok dit tot de groenten gaar zijn.
  6. Kruid de groenten ondertussen met komijn, ketoembar, kurkuma, ketjap manis en sojasaus.
  7. Voeg de rijst toe, bak dit mee en breng alles verder op smaak met peper, zout en naar smaak nog een beetje extra ketjap manis.
  8. Bak ondertussen 2 eieren en verdeel er naar smaak een beetje peper en zout over.
  9. Verdeel de nasi over 2 kommen, leg het ei erop en eet smakelijk!

Notities

Bron: https://www.eefkooktzo.nl/nasi-goreng-maken/