Stijns recepten

Indiase vadouvan curry

2 porties | 25 minuten

Benodigdheden

  • 200 gram rijst
  • 2 kipfilets
  • 2 eetlepels Vadouvan kruiden van Green Gypsy
  • 200 gram tomatenblokjes, uit blik
  • ½ bouillonblokje, ik had groente
  • 150 gram bruine linzen, uit blik
  • 1 chilipeper
  • 200 milliliter kokosmelk
  • ½ limoen
  • koriander

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing gaar. Wist je dat je rijst het beste even in de pan kunt laten zitten met de deksel op de pan als je het afgegoten hebt?
  2. Snijd de kip in blokjes. Snijd de chilipeper open en haal de zaadjes eruit, tenzij je een hele stoere bent. Snijd de peper in kleine stukjes, met of zonder zaadjes.
  3. Bak de kip 3 minuten op hoog vuur, zodat de kip dichtgeschroeid is. Zet het vuur laag en voeg de vadouvan en de chilipeper nu toe, samen met nog wat extra olie. Laat dit zo’n 5 minuten sudderen.
  4. Giet de tomatenblokjes af, maar bewaar 4 eetlepels van het vocht.
  5. Voeg de tomatenblokjes, de kokosmelk en het halve bouillonblokje toe en laat het 10 minuten op laag vuur pruttelen.
  6. Voeg dan de linzen erbij en verwarm het nog heel even totdat de linzen ook warm zijn. Pers de 1/2 limoen uit en voeg de limoen nu toe.
  7. Je kunt dan al gelijk de rijst opscheppen en de curry er overheen schenken. Knip de koriander klein en strooi dit over je curry heen.

Notities

Bron: https://www.greengypsyspices.com/recepten/vadouvan-curry-met-weinig-ingredienten-recept/