Stijns recepten

Snelle linzencurry

Deze linzencurry is naast smaakvol ook erg voedzaam. Rode linzen zitten boordevol vitamines, mineralen, antioxidanten, vezels en plantaardige eiwitten. Door dat hoge eiwitgehalte zijn ze een uitstekende vleesvervanger.

Er zijn veel groenten die goed combineren met een Indiase linzencurry. Voor dit gerecht gaan we voor snijbonen. Vroeger waren snijbonen veel stugger dan nu. Je had zelfs een speciale snijbonensnijder nodig om ze in stukjes te krijgen. Tegenwoordig zijn snijbonen een stuk zachter en kun je ze makkelijk met een mes in stukjes snijden.

4 porties | 25 minuten

Benodigdheden

  • 500 gram snijbonen
  • 300 gram volkoren basmatirijst
  • 200 gram rode linzen
  • 1 tuinkruidenbouillonblokje
  • 2½ theelepel curry madras

Bereiding

  1. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking.
  2. Verhit een braadpan en rooster de currymadraskruiden er kort in totdat ze beginnen te geuren. Doe er dan 600 milliliter kokend water bij en voeg het bouillonblokje toe. Doe de linzen erbij en roer goed om. Doe de deksel op de pan en kook de linzen in 20 minuten op laag vuur gaar. Roer af en toe en voeg eventueel een extra scheutje water toe als het geheel te droog wordt.
  3. Was de snijbonen en snijd ze in stukjes. Kook ze in 4 minuten beetgaar in water, of laat ze de laatste 5 minuten meekoken in de linzencurry.
  4. Serveer de linzencurry en snijbonen met de rijst.

Notities

Bron: https://www.nu.nl/eten-en-drinken/6026116/recept-indiase-linzencurry-met-maar-vijf-ingredienten.html