Stijns recepten

Broccolisoep met zalm

4 porties | 30 minuten

Ingrediƫnten

  • 750 gram broccoli (steel + roosjes) :broccoli:
  • 1 aardappel (klein)
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 800 ml groentebouillon
  • 100 ml kookroom
  • 200 gram gerookte zalm
  • 2 theelepels dille (gedroogd)
  • peper
  • zout
  • chilivlokken
  • olijfolie (om te bakken)

Nodig

  • Soeppan
  • Staafmixer

Bereiding

  1. Schil en snipper de ui. Maak de knoflook schoon. Schil de aardappel en snij in stukken.
  2. Snij de broccoliroosjes van de steel. Verwijder de onderkant van de broccolistronk (ongeveer 1 cm) en snij daarna deze stronk in blokjes.
  3. Verwarm wat olie in de soeppan en fruit hier de ui in aan. Pers de knoflook uit boven de pan en voeg de broccoli roosjes, de steel en de aardappel stukken toe. Voeg ook de gedroogde dille toe aan de pan.
  4. Voeg de groentebouillon toe en breng aan de kook. Laat de groenten in zo’n 8 tot 10 minuten gaar worden. Controleer met een vork.
  5. Wanneer de groenten gaar zijn, gebruik je een staafmixer om een gladde broccolisoep te blenden.
  6. Schenk de kookroom bij de soep en breng de broccolisoep op smaak met peper, zout en chilivlokken naar smaak.
  7. Serveer de broccolisoep met flinters gerookte zalm. Eet smakelijk!

Notities

Bron: https://www.mindyourfeed.nl/recepten/lunch/broccolisoep-met-zalm/